U Kistanjama prvijenci Kevrića i Butića

Prva momčad Nogometnog kluba Zadar danas je u Kistanjama uveličala proslavu 20. godišnjice tamošnjeg Nogometnog kluba Janjevo. U svečanoj i prijateljskoj atmosferi odigran je susret u kojemu je za Zadar zaigralo i dosta mladih igrača, a konačan rezultat bio je 0:4 u korist naše momčadi.

Na samom otvaranju imali su i domaći jednu veliku priliku, ali je Jakov Pinčić, kapetan Zadra na ovom susretu, sačuvao svoju mrežu netaknutom. Na prvi pogodak trebalo je čekati do 18. minute, kada je Matteo Pranić iskoristio dobar ubačaj Franka Suraća s desne strane i zabio za 0:1.

Umalo da se s tim rezultatom otišlo i na poluvrijeme, ali je u posljednjim trenucima Tarik Handžić osvojio jednu loptu na protivničkoj polovici i jednostavno riješio situaciju oči u oči s golmanom za 0:2.

Od prve minute u sastavu Zadra bili su juniori Josip Kevrić, Edi Kulaš i Jakov Katuša, a u nastavku su zaigrali i Luka Matasović, Josip Stokić, Dino Kulaš, Luka Zdrilić, Ivan Marinović te Josip Butić. Dvojica od njih su se upisali i u strijelce i to 17-godišnjaci Kevrić u 48. te Butić u 76. minuti, postavivši konačnih 0:4.

Inače, prije početka utakmice predsjednici obaju klubova razmijenili su prigodne darove, a NK Zadar se ovom prilikom još jednom zahvaljuje prijateljima iz NK Janjevo na gostoprimstvu i veselimo se budućim zajedničkim susretima.

JANJEVO – ZADAR 0:4

KISTANJE – Igralište Pored pruge. Sudac: Danijel Blažević. Pomoćnici: Nikola Golomeić i Antun Glasnović. Strijelci: 0:1 Pranić (18’), 0:2 Handžić (44’), 0:3 Kevrić (48’), 0:4 Butić (76’).

JANJEVO: M. Tomkić – A. Brkić, I. Tomkić, Mar. Cirimotić, L. Palić, Ajtić, Marković, Mate Mazaretić, Mat. Cirimotić, J. Brkić, Lukić. Još su igrali: I. Glasnović, P. Antić, Mar. Mazaretić, Gečević, Ivan, J. Palić, Jozić, F. Glasnović, Golomeić, N. Antić. Trener: Sergi Matić

ZADAR: Pinčić – Kevrić, Iveljić, Lepinjica, Surać – E. Kulaš, Begić – Pranić, Majić, Katuša – Handžić. Još su igrali: Matasović, Stokić, D. Kulaš, Zdrilić, Marinović, Butić. Trener: Krešimir Sunara.