TRI TURNIRA U JEDNOM VIKENDU Pioniri Zadra četvrti u Makarskoj

Bogat sportski vikend je iza naših dječaka iz škole nogometa, koji su nastupili na čak tri turnira: u Makarskoj, Pakoštanima i Skradinu. Najbliže pobjedničkom postolju bili su pioniri rođeni 2005. godine, koji su na međunarodnom turniru “Makarska Cup 2019.” zauzeli četvrto mjesto.

Igrači Damira Pankasza u skupini su odigrali 0:0 sa Slavijom Prag, zatim su poraženi od Rijeke s 0:1, da bi pobjedama protiv Lučkog 1:0 i Neretve 2:0 osigurali prolaz u četvrtfinale s druge pozicije, iza Slavije.

Dramatično četvrtfinale protiv labinskog Rudara završilo je bez golova, da bi u ruletu jedanaesteraca naši momci bili sretniji i spretniji i slavili s 8:7. No, u posljednje dvije utakmice sreća se ipak okrenula na stranu protivnika.

U polufinalu je Zadar odlično parirao splitskom Hajduku, da bi primio gol doslovno u posljednjoj sekundi susreta i izgubio 0:1. A u dvoboju za treće mjesto, koji je uslijedio svega nekoliko sati kasnije, Solin je slavio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (4:1) i tako osvojio brončano odličje.

Sastav Zadra: Roko Nekić, Petar Prekpalaj, Petar Vicković, Marko Zebić, Matej Crnjak, Rikardo Mršić, Emanuel Kelava, Donat Senkić, Mateo Bačić, Roko Šare, Niko Miočić, Borna Jurjević, Toni Šoša, Denis Galić. Trener: Damir Pankasz.

Na 14. memorijalnom turniru “Josip Vukoja” u organizaciji Nogometnog kluba Pakoštane nastupila je momčad tića rođenih 2008. godine. I za dječake koje vodi Igor Škorput kobni su bili kazneni udarci.

Nakon pobjeda protiv Velebita (1:0), francuskog Pennoisea (4:0) i Hajduka (1:0) te poraza od biogradskog Primorca (0:1) u skupini, Zadar se u četvrtfinalu ponovno susreo s Velebitom, koji je ovaj put slavio s 4:3 nakon boljeg izvođenja penala.

Sastav Zadra: Luka Miočić, Šime Tršić, Duje Vujaković, Tomislav Pavić, Ante Djak, Frane Mrkić, Niko Čandić, Marko Brkljača, Adrian Kajtazi, Ivan Glavić, Stipe Gusar, Marko Zubčić. Trener: Igor Škorput.

Na turniru “Alpas Cup” u Skradinu nastupile su mlađe momčadi papalina i tića, oboje u konkurenciji godinu starijih dječaka. Papaline su ostvarile tri pobjede, protiv Vodica (2:1), kninske Dinare (3:0) i Hajduka iz Pridrage na penale te dva poraza od Zare i Šibenika 1:4.

Sastav Zadra: Josip Gladović, Mihovil Žilić, Bruno Sorić, Mateo Odžaković, Stipe Vrkić, Toni Vrkić, Ivano Zovak, Ante Zovak, Ivano Tajmin, Luka Glavić, Jakov Pedišić, Gabrijel Ljutić, Petar Pleslić. Trener: Mario Grgurović.

Tići su, pak, odigrali tri utakmice, prve dvije neriješeno protiv Vodica i zagrebačkih Utrina 0:0, dok ih je u trećoj u samoj završnici svladao riječki Orijent s 1:0.

Sastav Zadra: Pavle Jurjević, Frane Bajković, Ivan Glavić, Adrian Kajtazi, Ivano Škara, Matej Galešić, Josip Bartulović, Karlo Hloušek, Jakov Jukić, Dino Sikirić, Ante Šošo, Petar Matak. Trener: Josip Bilaver.

Čestitke svim našim momcima na prikazanoj igri te fer i sportskom ponašanju kako na terenu tako i van njega. Čestitke i domaćinima svih turnira na uspješnoj organizaciji i vidimo se ponovno sljedeće godine!