Sretan rođendan, Hrvoje!

Na današnji dan, 21. listopada 1983. u Zadru je rođen Hrvoje Ćustić.

Nogometnu karijeru Hrvoje je započeo u pionirima NK Zadra 1994. godine, da bi razdoblje od 1998. do 2000. proveo u splitskom Hajduku. U Zadar se vratio 2000. godine, gdje je odradio juniorski staž i četiri seniorske sezone, sve do 2005., kada je otišao u NK Zagreb i tamo, uz jednomjesečni izlet u Međimurje, proveo dvije sezone. Na Stanove se ponovno vratio u ljeto 2007., a za svoj matični klub ubilježio je ukupno 108 nastupa i postigao 10 golova. Bio je i član mlade reprezentacije Hrvatske, za koju je nastupio sedam puta.

Pamtimo ga kao uzornog sportaša, odličnog momka i vrlo talentiranog nogometaša, kojemu se predviđala lijepa karijera. Povratak u Zadar 2007. za njega je trebao biti svojevrsni novi početak i uzlet ka onome čemu je težio od najmlađih dana. Nažalost, njegov san prekinut je onog kobnog 29. ožujka 2008., kada je nakon jednog naizgled bezazlenog duela na utakmici Zadar – Cibalia udario glavom u tada nezaštićeni zid istočne tribine stadiona Stanovi. Pet dana kasnije, 3. travnja, Hrvoje je u zadarskoj bolnici preminuo.

Bio je to trenutak koji je zauvijek obilježio njegovu obitelj i prijatelje, kao i Nogometni klub Zadar te zadarski i hrvatski sport. Od toga dana svake se godine na datum njegova rođenja i godišnjicu smrti prisjećamo našeg Dvanaestog anđela, kako ga je u pjesmi posvećenoj njemu nazvao pokojni Romeo Santini.

I danas su predstavnici NK Zadra posjetili Hrvojevo posljednje počivalište u Murvici te položili cvijeće i zapalili svijeće u spomen na svog neprežaljenog suigrača i prijatelja. Svakoga dana, dolaskom na Stanove, prolazimo pored njegove slike, a odnedavno su njegov lik i ime oslikani i na istočnoj tribini kako bi bio s nama na svakoj utakmici.

Hrvoje je s nama svakoga dana i sve što radimo, radimo kako bi NK Zadar postao klub dostojan njegova imena, ali i svih novih generacija mladih zadarskih nogometaša, koje odrastaju i koje će odrastati u našem klubu i nastaviti čuvati uspomenu na njega.

Sretan rođendan, Dvanaesti anđele!

SJEĆANJE NA HRVOJA