ROBERTO VIDUKA Čast mi je što nastavljam s radom u voljenom klubu

Danas 24. rođendan slavi Roberto Viduka, donedavni igrač, a sada trener u školi nogometa NK Zadar. Roberto je praktički cijeli život u našem klubu, gdje je počeo trenirati sa devet godina, a za prvu momčad igrao je punih osam, sve do prošle, kada je donio važnu životnu odluku.

– Nakon osam sezona kao član seniorske momčadi Zadra, prošle godine odlučio sam prestati s profesionalnim bavljenjem nogometom i posvetiti se trenerskom poslu. Tako sam paralelno igrao županijsku ligu za HV Posedarje i upisao Akademiju HNS-a za UEFA B trenersku licencu. U tome mi je mnogo značila podrška mog matičnog kluba gdje sam, u dogovoru s direktorom Svetkom Ćustićem i Markom Pinčićem, voditeljem škole nogometa, dobio priliku raditi u omladinskom pogonu – kaže Viduka.

Roberto je, zajedno s još jednim bivšim igračem Zadra Mariom Grgurovićem, tako preuzeo brigu o najmlađem uzrastu škole nogometa, tzv. papalinama.

– Zadovoljan sam i uživam u tom poslu, s velikom željom da prenesem svoje iskustvo i znanje na najmlađe te paralelno s tim i sam napredujem kao trener. Želim se i ovim putem zahvaliti ljudima u klubu, koji su mi to omogućili, jer NK Zadar ima posebno mjesto u mom životu i čast mi je što nastavljam s radom u voljenom klubu.

Kako je prošla prilagodba iz igračkih u trenerske vode?

– U početku nije bilo lako naviknuti se da više nema svakodnevnih treninga i uzbuđenja pred utakmice, ali brzo je to prošlo. Rad s djecom je jako lijep i zanimljiv posao, ali istovremeno i vrlo zahtjevan i odgovoran i zato sam svu svoju energiju odmah usmjerio ka tome. Želja mi da iz našega Zadra nastave izlaziti sjajni nogometaši, ali i odlični ljudi te da svi zajedno podignemo ovaj klub na razinu na kojoj zaslužuje biti.

Dvadesetčetvrti rođendan za Viduku je poseban i po samom broju, jer zna se što u Zadru predstavlja broj 24.

– Dok sam igrao, nosio sam dres s brojem 23, jer je bio najbliži Hrvojevom 24 i htio sam mu na taj način biti blizu. Često ga se sjetim i uvijek ću ga uzeti kao primjer vrsnog sportaša i čovjeka za sve buduće generacije koje budem trenirao – ističe Roberto.