PREDAVANJE LUKE HOTIJA: Prehrana djece sportaša

U srijedu, 5. rujna s početkom u 19 sati u Dvorani 3 ŠC Višnjik, u organizaciji Nogometnog kluba Zadar, održat će se predavanje pod nazivom “Prehrana djece sportaša”. Predavač je Luka Hoti, diplomirani kondicijski trener i kondicijski trener prve momčadi NK Zadra te koordinator fizičke pripreme Škole nogometa, a dobrodošli su svi koje zanima kako na pravilan i najbolji način hraniti djecu koja se bave bilo kojim oblikom sportske aktivnosti.

Kroz otprilike sat vremena predavanja zainteresirani će moći saznati brojne zanimljive i nadasve korisne informacije vezane uz prehranu, koja je jedan od najvažnijih elemenata u životu svakog sportaša pa tako i djece.

Koje namirnice treba koristiti češće, a koje izbjegavati? Kako isplanirati obroke za dijete tokom dana u kojemu ima i školske i sportske aktivnosti? Što je najbolje za jači imunitet i bolju izvedbu u dnevnim aktivnostima? Sve to i još mnogo više možete doznati u srijedu od 19 sati na Višnjiku.

– Svjedoci smo sve bržeg ritma života u kojemu roditelji imaju svoje obveze, a djeca, osim u školu, idu i na nekoliko sportskih aktivnosti kroz tjedan. Sve su to izazovi kojima treba znati odgovoriti, a hranu se, kao glavni izvor energije, nipošto ne smije shvatiti olako. Jako je važno što se unosi u organizam i na koji način, jer to utječe i na kvalitetu izvedbe i na zdravlje. Kroz svoj rad posljednjih godina posebno sam se posvetio nutricionizmu i u ovom predavanju nastojat ću sažeti sve najvažnije stvari i smjernice koje bi svaki roditelj trebao znati – kazao je Hoti.