POZDRAV IZ ROVINJA Djeca iz škole nogometa NK Zadar prvi put na pripremama

Dva turnusa, četiri autobusa, osam selekcija, deset dana i ukupno 140 dječaka/mladića u plavo-bijelom. Tako bismo u brojkama i najkraćim crtama mogli opisati pripreme polaznika škole nogometa NK Zadar u Rovinju. Još jedna akcija našega kluba ispred koje možemo staviti prefiks – prvi put u povijesti. Potvrdit će to i Marko Pinčić, voditelj naše škole nogometa.

– Dugo sam u ovom klubu, što kao igrač što kao trener i mogu potvrditi da ovo je prvi put u povijesti da je škola nogometa organizirala odlazak na pripreme. Bili smo u Rovinju, dvaput po pet dana, prvo sa mlađim pionirima i pionirima, a potom s kadetima i juniorima i mogu reći da smo zaista zadovoljni kako je sve prošlo – kaže Pinčić.

Naravno, za djecu je to bilo i mnogo više od samih priprema, odnosno nogometnih treninga i utakmica koje su tamo odigrali. Bilo je to nezaboravno iskustvo za cijeli život, druženje, zabava i sklapanje novih prijateljstava. Najbolje će tome svjedočiti dva, onako iskrena dječačka pitanja sa širokim osmijehom na licu.

– Treneru, molim vas, možemo li ostati još par dana, mi ćemo sve platiti – upitala je skupina 14-godišnjih dječaka svoga trenera.

Kada su, logično, dobili negativan odgovor, odmah je uslijedilo drugo pitanje.

– Dobro, a gdje ćemo ići na ljetne pripreme?

Pozitivna atmosfera iz Rovinja prenijela se i na treninge po povratku u Zadar pa su tako sve naše selekcije koje se natječu u dalmatinskoj ligi pobjedama otvorile proljetni dio sezone i zadržale prvo mjesto na ljestvici.

– Drago mi je da su se djeca dobro provela, ali ove pripreme su i s nogometnog aspekta bile vrlo važne za njihov razvoj. Trenirali smo u odličnim uvjetima, koje nažalost u našem gradu još uvijek nemamo i to im je svima dalo dodatan elan i motiv. Osim toga, odigrali smo niz prijateljskih utakmica s klubovima iz Prve HNL i svima smo se odlično suprotstavili. A to je natjecanje kojemu težimo i gdje Zadar pripada i zato je bilo važno da ovi momci shvate da oni to mogu – pojasnio je voditelj škole nogometa.

I dodao – ovo je tek početak.

– Za prvi put je sve bilo zaista odlično. Moram se zahvaliti našim domaćinima u Rovinju, djelatnicima Liburnije na besprijekornom prijevozu te prijateljima kluba koji su pomogli da se ovo ostvari i naravno roditeljima, bez kojih ništa ne bi bilo moguće. Najviše mi je žao što su se tri dječaka morala vratiti kući, dvojica zbog viroze, a jedan zbog ozljede ruke, ali i tu smo reagirali najbolje što možemo i vjerujem da se i oni vesele sljedećim pripremama.

Dakle, već su u planu i sljedeće pripreme?

– Rano je za razgovor o tome, jer smo sada fokusirani prvenstveno na drugi dio sezone gdje želimo nastaviti s dobrim rezultatima te odlazak na nekoliko jakih inozemnih turnira, ali svakako da nam je cilj da ove pripreme postanu tradicija. Jer čak i onda kada budemo imali adekvatne uvjete u našem gradu, a siguran sam da se bliži i taj dan, ovakvi edukativno-zabavni izleti su od neprocjenjive vrijednosti za razvoj djece kao osoba i kao sportaša – zaključio je Pinčić.