Petković uoči Junaka: Zanima nas samo pobjeda

Utorak pred nogometaše Zadra donosi novi izazov u 3. HNL jug. U zaostaloj utakmici 20. kola momčad Vjerana Simunića od 15:30 sati na stadionu Stanovi dočekuje sinjskog Junaka. Svega tri dana nakon pobjede kod Zmaja na Korčuli, Zadrani će nastojati vezati još jednu kako bi napravili dodatan skok na prvenstvenoj ljestvici.

– Pobjeda u Blatu za nas je bila vrlo važna, ali ako ne nastavimo istim ritmom, nismo ništa napravili. Svjesni smo da u dvoboju s Junakom imamo imperativ pobjede i tako ćemo se postaviti od prve minute. Imamo kvalitetu i samopouzdanje i samo to moramo potvrditi dobrim pristupom i maksimalnim angažmanom na terenu. Ako tako bude, čvrsto vjerujem da ćemo osvojiti nova tri boda – kaže Vinko Petković.

Napadač Zadra u prošlom je kolu zabio dva zgoditka i tako izbio na vrh ljestvice strijelaca sa 10 golova. Bili su mu to i prvi službeni golovi u zadarskom dresu, budući da je prvih osam postigao u prvom dijelu sezone u GOŠK-u.

– Drago mi je da sam, nakon nekoliko utakmica posta, napokon zabio, ali najvažnije je da smo pobijedili. Bodovi su jedino što nas zanima u ovom trenutku, jer se samo tako možemo penjati na ljestvici poziciju po poziciju kako bismo došli tamo gdje želimo. Upravo zato je utakmica s Junakom jednako važna kao i sve ostale i tako se za nju pripremamo.

U prvom dijelu sezone Zadar je slavio u Sinju s 0:2, no obje su momčadi sada dosta drugačije.

– Junak se nalazi u donjem dijelu ljestvice, ali to nipošto ne znači da ga možemo podcijeniti. I oni imaju svoju računicu, svaki bod im je zlata vrijedan u borbi za ostanak i sigurno neće doći na Stanove s bijelom zastavom. Ipak, mislim da na našem terenu sve ovisi o nama samima i ako budemo pravi, nemamo se koga bojati – za kraj će Petković.