VINKO PETKOVIĆ: Taj trenutak imao sam u mislima otkada sam došao u Zadar

Minuta je bila 79., a rezultat još uvijek Val – Zadar 1:0. Napetost se mogla rezati nožem. Zadar je konstantno bio na protivničkoj polovici, ali nikako da ugura loptu u gol. Onda je Vinko Petković primio jednu loptu na tridesetak metara od protivničkog gola, iskontrolirao je uz manje poteškoće po vrlo teškom terenu, povukao, prošao dvojicu igrača Vala i sa 17 metara neobranjivo pogodio u gornji desni kut za 1:1.

 

Polovica posla bila je odrađena, a za drugu polovicu nije preostalo mnogo vremena, svega desetak minuta. U 89. Antonio Repić je srušen nakon što je s lijevog boka ušao u kazneni prostor, a sudac Emil Tomašević dosudio je kazneni udarac. Loptu je na bijelu točku namjestio Petković i savršeno precizno pogodio u donji lijevi kut za 2:1 i erupciju zadarskih emocija.

 

– Osjećaj je fantastičan. Filmska utakmica. Nakon stresa kojega smo proživjeli kroz drugi dio sezone, imali smo svi zajedno snage i vjere da izvučemo to do kraja. Ovo je momčadska pobjeda i nas igrača i stručnog stožera, uprave, navijača i svih onih koji su bili uz nas. Uz našeg pokojnog Hrvoja, koji je s nama cijelo vrijeme, ostvarili smo zacrtani cilj. Uvijek kažem da ovaj odozgo sve vidi i to se pokazalo i ovaj put – kazao je nakon utakmice Petković.

Kako je pala odluka o izvođaču toliko važnog jedanaesterca?

– Kapetan Dragan Župan mi je dao tu priliku. Vjerovao je u mene, kao i cijela momčad i stručni stožer. Odgovornost je bila velika i hvala im na tome, mislim da sam opravdao povjerenje. Taj trenutak sam imao u mislima otkada sam došao u Zadar. Znao sam kako i gdje ću pucati, to je trenirano.

Val se pokazao vrlo tvrdim orahom, bez obzira što je već ispao iz 3. HNL.

– Bili su vrlo motivirani i htjeli su se pokazati, jer je uvijek čast igrati protiv jačega, pogotovo kluba s takvom tradicijom i ambicijama za ulazak u viši rang. Dali su sve od sebe, a najteža okolnost nam je bio težak teren. Pritiskali smo i dugo ih pokušavali probiti i hvala Bogu na kraju smo uspjeli. Bilo je stresno i za nas i za navijače, ali zato je na kraju bilo još slađe.

Petković je sezonu završio kao prvi strijelac 3. HNL jug sa 19 golova, od čega je 11 zabio u drugom dijelu sezone u dresu Zadra.

– Lijepo je to i sretan sam, ali najvažnije je da smo ostvarili ono što smo zacrtali u prvom mjesecu. Nije bilo lako, krenuli smo iz bodovnog minusa i svašta smo proživjeli u ovoj polusezoni. Ova posljednja utakmica kao da je bila preslika svega toga, no na kraju se vraćamo kući kao pobjednici. Sada idemo zasluženo proslaviti, malo se odmoriti s obiteljima, napuniti baterije i onda krećemo dalje u nove pobjede – za kraj će Petković.