Najveća južnoamerička TV kuća i treća novinska agencija na svijetu posjetile Stanove

Nogometni klub Zadar iz mjeseca u mjesec posjećuju novinari sa svih strana kugle zemaljske, svi s istim ciljem, ispričati svojoj publici priču o životnim i nogometnim počecima Luke Modrića. Ovaj tjedan Stanove je tako posjetila ekipa brazilske TV Globo, najveće televizijske kuće u Južnoj Americi i jedne od najvećih na svijetu.

 

Victor La Regina, novinar Globa, posljednjih mjesec dana boravi u Beogradu, gdje brazilskoj javnosti iz dana u dan donosi priče o srpskom nogometu i reprezentaciji, koja se na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nalazi u skupini s Brazilom. A kao poseban zadatak dobio je odlazak u Zadar i snimanje reportaže o mjestu odakle je jedan od najboljih nogometaša današnjice započeo svoj put prema svjetskom vrhu.

 

NK Zadar sa zadovoljstvom je ugostio i ovu novinarsku ekipu i pokušao joj približiti Lukino odrastanje u našem klubu kroz stare fotografije i priču ljudi koji su na ovaj ili onaj način bili povezani s njegovim prvim nogometnim koracima: predstavnicima kluba, bivšim trenerima, suigračima…

 

– Za nas je velika čast prije svega što je jedan takav vrhunski sportaš ponikao u našoj školi nogometa i što je NK Zadar bio važan dio njegovog odrastanja i nogometnog obrazovanja, a onda i da se time možemo pohvaliti cijelom svijetu. U posljednjih godinu i pol dana posjetilo nas je desetak novinara iz uglednih svjetskih medijskih kuća, što samo potvrđuje koliko je Luka cijenjen i priznat u svijetu – kazao je Svetko Ćustić, direktor NK Zadra.

 

 

Prije Globa, reportaže iz Zadra su, između ostalih, radili i službena televizija Real Madrida, TV Antena 3, španjolska Marca, francuske novine Le Journal du Dimanche, a nedavno je na Stanovima boravila i ekipa AFP-a (Agence France Presse), treće po veličini novinske agencije na svijetu iza AP-a i Reutersa, sa dopisništvom u preko 150 zemalja. Njihove reportaže na engleskom i francuskom jeziku objavljene su ovaj tjedan.

 

– Neću reći ništa novo ako kažem da su sportaši najbolji promotori i ambasadori našega grada i države u svijetu. Samo kroz ove naše priče o Luki, slika iz Zadra obišla je cijeli svijet i vidjele su je milijuni ljudi, a da ne govorim o drugim stvarima. Cijelo prošlo ljeto dolazili su nam gosti iz brojnih zemalja samo kako bi se uslikali na stadionu i kupili dres, šal ili neki suvernir, a vjerujem da će tako biti i ove godine. Mnogi se iznenade kad im počnemo nabrajati sve velike igrače koji su tu ponikli. Mi u klubu se doista trudimo da, sukladno mogućnostima, predstavimo naš grad i klub u najboljem mogućem svjetlu, ali mislim da svi zajedno na razini Grada, Županije i Turističke zajednice po tom pitanju možemo napraviti još mnogo više – zaključio je direktor NK Zadra.