Mlađi pioniri Zadra pobjednici turnira u Gospiću

Mlađi pioniri Nogometnog kluba Zadar osvojili su naslov pobjednika 6. Memorijalnog turnira “Josip – Joža Kurs”, koji je jučer održan u Gospiću. Igrači Alena Glavića odigrali su još jedan odličan turnir i sa šest pobjeda, od čega je jedna bila na penale, zasluženo došli do trofeja.

Utakmice su se igrale na skraćenom igralištu i u trajanju od 25 minuta, što je cijelom natjecanju dalo dodatnu neizvjesnost, a naši momci su se i u takvim okolnostima odlično snašli. U skupini su pobijedili Otočac 5:0, “ŠN Joso Bego” 8:0 i Sv. Mihovil 2:0, a u četvrtfinalu Pakoštane 5:0.

Najneizvjesniji je bio polufinalni dvoboj protiv Abecede, koji je završio bez golova, a Zadrani su bili uspješniji u izvođenju penala i tako izborili plasman u finale. Tamo su, pak, s 4:1 pobijedili biogradski Primorac i tako se okitili zlatnim medaljama. Treće mjesto pripalo je kninskoj Dinari.

Iz redova Zadra dolaze i najbolji igrač turnira Sebastijan Kajtazi te najbolji strijelac Niko Dević Obradović, koji je postigao 11 golova.

Sastav Zadra: Luka Meić, Hrvoje Juričević, Lovre Pedišić, Roko Ivčević, Roko Zovak, Jakov Vedrić, Dino Đorđević, Ivano Bilaver, Matej Šegarić, Sebastijan Kajtazi, Niko Dević Obradović, Lovre Župan, Jure Karlović, Luka Glavan. Trener: Alen Glavić.

Na turniru su nastupile i naše papaline, koje su natjecanje završile na trećem mjestu u skupini. U prvoj utakmici dječaci koje vodi Mario Grgurović remizirali su s Karlovcem 1:1, potom su poraženi od Arbanasa 0:2, dok su u posljednjem susretu uvjerljivo pobijedili “ŠN Joso Bego” iz Šibenika.

Sastav Zadra: Stipe Vrkić, Toni Vrkić, Josip Gladović, Mihovil Žilić, Bruno Sorić, Mateo Odžaković, Gabrijel Ljutić, Luka Glavić, Ivano Tajmin, Petar Pleslić, Ante Ćurjurić, Jakov Pedišić. Trener: Mario Grgurović.

Svakako, svi naši mladi nogometaši zaslužuju čestitke za prikazanu igru i zalaganje te fer i sportsko ponašanje kako na terenu tako i van njega.