Mlađi pioniri i tići nastupili na jakom turniru u Italiji

Mlađi pioniri i tići Nogometnog kluba Zadar nastupili su na jakom međunarodnom turniru u talijanskom Riminiju, “8. Torneo internazionale Città di Rimini”. Bilo je to veliko iskustvo za naše dječake koji su, između ostaloga, imali priliku susresti se i s ponajboljim talijanskim momčadima.

Mlađi pioniri su, pod vodstvom trenera Alena Glavića, na kraju zauzeli 10. mjesto. U skupini prvoga kruga bili su prvi, pobijedivši Olimpiu Gravinu sa 6:0 te Junior Napoli nakon boljeg izvođenja penala. U skupini drugog kruga su, pak, doživjeli poraz 0:3 od kasnijeg pobjednika turnira Forlija (u finalu bolji od Rome), dok su sa Sassuolom remizirali 2:2.

U razigravanju za konačne pozicije Zadar je prvo naišao na zagrebačku Lokomotivu, gdje je odigrao vjerojatno i najbolju utakmicu na turniru te pobijedio 3:2. Posljednja utakmica u Riminiju, protiv Coma, završila je neodlučeno 2:2, a talijanska momčad bila je sretnija i spretnija u izvođenju udaraca s bijele točke.

Sastav Zadra: Luka Meić, Hrvoje Juričević, Lovre Pedišić, Roko Ivčević, Roko Zovak, Jakov Vedrić, Dino Đorđević, Ivano Bilaver, Lovre Župan, Sebastijan Kajtazi, Niko Dević Obradović, Matej Šegarić, Luka Glavan, Karlo Lučić, Mario Jurković, Leo Žilić. Trener: Alen Glavić.

Zadarski tići su, pod vodstvom trenera Josipa Bilavera, u skupini prvoga kruga ostvarili dvije pobjede, protiv Lucenta 5:1 i momčadi Scacco Matto 1:0, dok su poraženi od Bologne s 4:0. U daljnjoj fazi natjecanja naši su momci naišli na još četiri odlične talijanske momčadi, Torino, Sassuolo, Perugiu i Modenu.

Iako su sve susrete izgubili, bile su to utakmice iz kojih su naši dječaci mogli mnogo toga naučiti. Priča je zaključena remijem sa švicarskom Bellinzonom 2:2. O jačini turnira i u ovoj kategoriji najbolje govori plasman na prva tri mjesta: Torino, Roma, Juventus.

Sastav Zadra: Luka Miočić, Tomislav Pavić, Ivano Terkeš, Duje Vujaković, Niko Predovan, Niko Čandić, Frane Mrkić, Ante Djak, Stipe Gusar, Lovre Olić, Adrian Kajtazi, Herolind Memćaj, Stian Brkić. Trener: Josip Bilaver.

I ovaj put svi naši dječaci, a mnogima je ovo bilo prvo inozemno iskustvo, zaslužuju čestitke za prikazanu igru prikazanu te fer i sportsko ponašanje kako na terenu, tako i van njega!