Matteo Pranić: Nemamo što kalkulirati, idemo na pobjedu

Nogometaši Zadra sutra u 15:30 sati na igralištu Zlinje u Blatu na Korčuli igraju utakmicu 21. kola 3. HNL jug protiv BŠK Zmaja. Sam pogled na ljestvicu otkriva važnost, ali i neugodnost ovog gostovanja za zadarsku momčad. Zmaj, naime, zaostaje samo tri boda za Zadrom, koji ima utakmicu manje, ali mu se u ovom susretu osvajanje bodova nameće kao imperativ da bi zadržao priključak s vodećima.

– Nažalost, nakon nekoliko dobrih utakmica, u prošlom kolu u Biogradu nismo bili na pravoj razini i dogodio nam se poraz kojega nismo očekivali. Nakon toga željno smo iščekivali domaću utakmicu s Junakom da se što prije vratimo na pobjednički kolosijek, no ona je nažalost odgođena zbog lošeg vremena. Sada nas očekuje teško gostovanje u Blatu, gdje nikome nije lako osvojiti bodove, ali mi više nemamo što kalkulirati – idemo na pobjedu i dat ćemo sve od sebe da se u Zadar vratimo s tri boda – kaže Matteo Pranić.

Igralište Zlinje tradicionalno je jedna od teže osvojivih utvrda u 3. HNL jug. Između ostalih, Zmaj je ove sezone kod kuće svladao i Split i Croatiju Zmijavce.

– Respektiramo svakog protivnika pa tako i Zmaja. Prošle sezone smo na Korčuli poraženi s 2:0, a sigurno ni ove neće biti lako. No, idemo tamo s optimizmom i ciljem da odigramo dobru utakmicu, a ako budemo na razini na kojoj smo pokazali da možemo biti, vjerujem da ćemo ostvariti željeni rezultat.

Nakon gostovanja u Blatu, Zadrane očekuju tri uzastopne domaće utakmice, zaostala protiv Junaka u utorak (27.03.) u 15:30, zatim u subotu (31.03.) u 16:00 protiv Imotskog te 7. travnja u 16:30 protiv Neretvanca.

– Iskreno, u takvoj smo situaciji da nemamo što gledati ni  tablicu ni raspored u sljedećim kolima. Sav fokus usmjeren nam je samo na prvu sljedeću utakmicu. Idemo u Blato napraviti sve za pobjedu, a onda ćemo razmišljati o sljedećem protivniku – za kraj će lijevi bek Zadra.

Susret BŠK Zmaj – NK Zadar pratite sutra od 15:30 uživo na našem twitteru!