Marko Grbavica: Zadar je stepenica više u mojoj karijeri

Marko Grbavica najmlađi je od sedam novih lica u momčadi Zadra ove zime. 19-godišnji desni bek iz Kaštel Sućurca na Stanove je stigao s Korčule, odnosno iz BŠK Zmaj Blata. Prije toga bio je član kaštelanskog Vala, a omladinski staž, nakon prve godine u Jadranu iz Kaštel Sućurca, odradio je u splitskom Hajduku.

– Zadar je sigurno stepenica više u mojoj karijeri. Ovo je veliki klub s prvoligaškom tradicijom, kojemu definitivno nije mjesto u trećoj ligi. Nadam se i vjerujem da ćemo ove sezone to i dokazati i izboriti povratak u Drugu HNL – kaže Grbavica.

Marko je prvi dio ove sezone u Zmaju vrlo dobro odigrao na poziciji desnog beka, nakon čega je stigao poziv iz Zadra.

– U Blatu mi je bilo dobro i tih pola godine će mi ostati u lijepom sjećanju. U Zadru sam sada jako zadovoljan, želim napredovati i nadam se da ću svojim igrama opravdati ukazano povjerenje.

Do početka proljetnog dijela sezone ostalo je još manje od dva tjedna. Kakva je atmosfera u momčadi?

– Odlična, mislim da možemo biti zadovoljni dosad odrađenim poslom. Dobili smo sve četiri pripremne utakmice i to nam daje dodatno samopouzdanje. Nadam se da ćemo tako nastaviti i ovaj tjedan te u pozitivnom ritmu dočekati nastavak prvenstva.

U četvrtak Zadar na Stanovima igra protiv mađarskog Kapošvara, a u subotu, također na domaćem terenu, protiv druge momčadi Hajduka.

– Vidjeli smo da je Kapošvar neki dan pobijedio Šibenika, a Hajduk II je drugoligaš tako da će nam to biti odlična dva testa. Idemo korak po korak, odraditi ove pripreme do kraja najbolje što možemo i onda maksimalno spremni krenuti u lov na Drugu HNL. Svjesni smo bodovnog zaostatka iz prvog dijela, ali siguran sam da dobrim igrama i pobjedama to možemo nadoknaditi i ostvariti naš cilj – za kraj će Grbavica.