Llanos i Jurjević zabili Velebitu

U devetoj pripremnoj utakmici ove zime nogometaši Zadra svladali su Velebit u Benkovcu rezultatom 2:1. Mislav Karoglan je na teren izveo kombinirani sastav, odmaravši dio igrača uoči subotnje generalke s Međimurjem, a zgoditke za Zadar postigli su Nicholas Llanos u 42. minuti te Josip Jurjević u 71.

Prvih petnaestak minuta nije ponudilo neke veće prigode s bilo koje strane. Prvu je u 16. minuti imao Lovre Knežević, a drugu u 23. Vinko Petković, no u oba slučaja je odlično reagirao vratar Velebita Jarmanović. Zadar je poveo četiri minute prije poluvremena, kada je Knežević lijepom okomitom loptom proigrao Llanosa, koji je izišao oči u oči s vratarem i poentirao za 0:1.

U nastavku je opasniji bio domaći sastav, koji na polusezoni drži prvo mjesto 1. ŽNL. Imali su Benkovčani tri-četiri odlične prilike, ali uglavnom im je nedostajalo preciznosti, a onda i kada je lopta išla u okvir vrlo dobro je reagirao mladi vratar Zadra Luka Matasović. Susret je praktički riješen u 71. minuti, kada je Ivan-Anton Vasilj ubacio iz desnog kornera, a Josip Jurjević snažnim udarcem glavom zabio za 0:2.

Momcima iz Velebita pohvale jer se ni tada nisu predavali i uspjeli su smanjiti rezultat preko Bube Markovića u 81. minuti, no do kraja se mreže više nisu tresle i ostalo je 1:2.

U subotu u 15 sati Zadar na Stanovima igra protiv Međimurja i bit će to posljednja pripremna utakmica pred nastavak Druge HNL, koji je zakazan za 2. ožujka, kada na Stanove stiže Hrvatski Dragovoljac.

VELEBIT – ZADAR 1:2

BENKOVAC – Igralište Velebita. Sudac: Mateo Erceg (Pristeg). Pomoćnici: Petar Mijić (Rodaljice) i Ivan Vukančić (Miranje). Strijelci: 0:1 Llanos (42’), 0:2 (Jurjević 71’), 1:2 Marković (81’).

ZADAR: Bender – Surać, Jurjević, Kevrić, Vasilj – E. Kulaš, Begić, Llanos – Knežević, Katuša, Petković. Još su igrali: Matasović, Brkić, Stokić, Galešić, D. Kulaš. Trener: Mislav Karoglan.

VELEBIT: Jarmanović – Z. Katuša, Čerina, Guzić, Šušak, Marjanović, Čirjak, Žilić, Peraić, Jurić, Rašić. Još su igrali: Bačić, D. Katuša, Rosić, Šimić, Jurica, Karlić, Marković. Trener: Jure Čulina.