Leopold Burčul novi trener Nogometnog kluba Zadar

Leopold Burčul novi je trener prve momčadi Nogometnog kluba Zadar. Uprava Kluba i gospodin Burčul dogovorili su jednogodišnju suradnju, a službeno predstavljanje novog trenera bit će u srijedu, 21. lipnja u 10:00 sati u prostorijama NK Zadar na Stanovima. Press konferenciji će, uz trenera Burčula, nazočiti i Svetko Ćustić, predsjednik Uprave NK Zadar.

Leopold Burčul rođen je 17. travnja 1969. godine u Zadru. Nogometom se počeo baviti u Galovcu, a kasnije je igrao i za Bagat, Raštane, Velebit, DOŠK, Primorac Biograd, HV Posedarje, s kojim je bio prvak 3. HNL jug i Zadar, u čijem je dresu 1992. godine ubilježio i jedan nastup u Prvoj HNL.

Kao trener Burčul je najveće uspjehe postigao vodeći Raštane, s kojima je 2011. i 2012. godine osvojio naslov prvaka 3. HNL jug, a 2012. proglašen je i najboljim trenerom u Dalmaciji. Osim toga, vodio je i Velebit, Dinaru, biogradski Primorac i dubrovački GOŠK te juniorski sastav Zadra.

– Mjesto trenera Nogometnog kluba Zadar za mene predstavlja čast i obvezu. Ambicije kluba u sljedećoj sezoni su plasman u viši rang i pred nama je mnogo posla kako bismo složili momčad koja će moći ispuniti taj cilj. Dobro poznajem prilike u 3. HNL jug i znam da nas očekuje sezona puna izazova, ali uvjeren sam da će moj Zadar biti spreman na to i da ćemo na kraju imati razloga za zadovoljstvo – kazao je Burčul.

Ovim putem Nogometni klub Zadar želi se i zahvaliti dosadašnjem treneru Ivanu Pudaru na korektnoj suradnji tijekom prošle sezone i poželjeti mu sve najbolje u nastavku karijere.