Kineska delegacija impresionirana Zadrom, sportom i Lukom Modrićem

U službenom posjetu Zadarskoj županiji boravilo je izaslanstvo prijateljske kineske provincije Hainan koju je predvodio zamjenik guvernera Wang Lu. Na radnom sastanku u Domu županije sudjelovali su i predstavnici Nogometnog kluba Zadar, a ovom prilikom Svetko Ćustić, direktor Kluba, uručio je gostima šal i dres NK Zadra s brojem 10 i imenom igrača koji je oduševio cijeli svijet pa tako i kineske ljubitelje nogometa, Luke Modrića.

Župan Božidar Longin gostima iz Kine govorio je o razvojnim mogućnostima Zadarske županije, a kineskoj delegaciji u kojoj su, uz zamjenika guvernera bili i visoki predstavnici institucija u sektoru kulture, obrazovanja, turizma i sporta, predstavljeni su brojni aktualni projekti u našoj županiji.

Kinesko izaslanstvo otkrilo je da su u Hainanu s velikim simpatijama pratili sjajan nastup hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, kao i svjetsko zlato braće Fantela te su iskazali zanimanje za suradnju i razmjenu iskustava u sustavu sporta.

Wang Lu, zamjenik guvernera provincije Hainan, iskazao je zadovoljstvo boravkom u Zadarskoj županiji te je najavio nastavak suradnje između dvije prijateljske regije s naglaskom na područja sporta, turizma, poljoprivrede te obrazovanja.

Inače, Zadarska županija i provincija Hainan potpisali su Pismo namjere o uspostavljanju prijateljskih odnosa u travnju ove godine tijekom održavanja Boao Foruma, najvećeg gospodarskog summita u Aziji. Zadarska županija ostvarila je prijateljski odnos s jednom od najbogatijih kineskih provincija, koja svoj razvoj najviše duguje turizmu i uslugama. Hainan ima oko 9 milijuna stanovnika i najjužnija je provincija NR Kine, ujedno i najveći kineski otok.