Kadeti do finala Kupa Dalmacije nakon 10 serija penala!

Nakon rijetko viđene drame kadeti Zadra plasirali su se u finale Hrvatskog nogometnog kupa za dalmatinsku regiju. Naši su momci danas u polufinalu na Parku mladeži svladali RNK Split nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca rezultatom 10:9.

Vrlo neizvjesna i borbena utakmica završila je bez pogodaka, a u ruletu s bijele točke stiglo se čak do desete serije. Zadrani su prvi pucali i redom su zabijali Boris Labus, Roko Delija, Mate Strenja, Josip Stokić pa vratar Luka Matasović u petoj seriji, zatim Jakov Šarić, Antonio Galešić, Ćendrim Memćaj i Gabrijel Režan.

Međutim, na svaki od tih devet penala Splićani su uzvratili istom mjerom – pogotkom za izjednačenje. U desetoj seriji pogodak za novo zadarsko vodstvo zabio je Dino Šimunić, a onda se u junaka susreta prometnuo kapetan Matasović. On je pročitao namjeru igrača Splita Ante Ljubičića i obranio njegov udarac za kraj drame i veliko slavlje zadarskih mladića.

 

U finalu Kupa Dalmacije Zadar će igrati protiv makarskog Zmaja koji je na Šubićevcu svladao Šibenik također boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Sastav Zadra: Matasović, Rudić, Delija, Galešić, Jurlina, Šarić, Silov, Labus, Stokić, Pavičić, Marinović, Smolčić, Pantalon, Šimunić, Memćaj, Djeveljekaj, Režan, Strenja.

Do finala nisu uspjeli stići naši juniori, koji su poraženi na gostovanju kod Solina rezultatom 2:0, a pogotke za domaće postigli su Matej Maretić u 11. minuti te Marin Laušić u 83.