JUNIORSKO FINALE Idemo po naslov prvaka i Prvu ligu

Nakon što su jučer kadeti Nogometnog kluba Zadar postali prvaci Dalmacije, a pioniri viceprvaci te su zajedno izborili kvalifikacije za Prvu HNL, velika utakmica danas očekuje naše juniore. U prvom dvoboju finala za prvaka Dalmacije momčad Josipa Butića od 17 sati gostuje kod Solina, a uzvrat je na rasporedu u srijedu, također u 17 sati, na Stanovima.

Velik je ulog u igri, jer pobjeda, ne samo da donosi naslov prvaka, nego i plasman u završne kvalifikacije za Prvu HNL s najboljim momčadima iz ostalih regija. U ligaškom dijelu, koji je bio podijeljen na dvije skupine, Zadar i Solin bili su uvjerljivo najbolji i pripreme za ovaj dvoboj traju već neko vrijeme.

– Dosadašnji dio sezone odradili smo zaista jako dobro, uvjerljivo osvojivši prvo mjesto u našoj skupini, ali svjesni smo da još nismo napravili praktički ništa. Najveće borbe su tek pred nama. Mi znamo koji smo si cilj zacrtali pred početak sezone i idemo dati sve od sebe da ga ostvarimo – kaže Dino Kulaš, kapetan juniora Zadra.

Zadar i Solin nisu se susretali u ligi ove sezone, ali jesu u kupu, gdje su Solinjani na svom terenu slavili s 2:0, no bilo je to još tamo krajem studenog prošle godine.

– To je bilo prije više od pola godine i ovo će sasvim sigurno biti druga priča. Znamo da su dobra i vrlo čvrsta momčad, ali mi trebamo biti fokusirani prvenstveno na našu igru, jer sam siguran da imamo ono što je potrebno za pobjedu. Moramo ući u utakmicu maksimalno čvrsto, odlučno i svjesni da do pobjede možemo samo ako ćemo ostaviti srce na terenu jedan za drugoga. Atmosfera u momčadi je odlična i vjerujem da to možemo.

Motivacija, naravno, ne može biti veća.

– Prilika da vratimo naš Zadar u prvu juniorsku ligu svima nam znači jako puno. Sretni smo što smo došli u tu situaciju i želimo pokazati svima koliko vrijedimo. Sada nam je maksimalan fokus na ovoj prvoj utakmici sa Solinom, gdje ćemo pokušati ostvariti što bolji rezultat uoči uzvrata u Zadru, a onda se u srijedu nadam pravom spektaklu na našim Stanovima – za kraj će Kulaš.

Prvu utakmicu finala za prvaka Dalmacije Solin – Zadar možete pratiti uživo danas od 17 sati na našem twitteru.