JOSIP IVELJIĆ Respektiramo Osijek, ali idemo na pobjedu

U 24. kolu Druge HNL nogometaši Zadra danas u 16:30 na Stanovima dočekuju Osijek II. Utakmica je to kojom naša momčad može i teoretski osigurati ostanak u ligi te još više učvrstiti solidnu osmu poziciju na kojoj se trenutačno nalazi. S druge strane, Osijek II se nalazi na šestom mjestu sa 10 bodova više od Zadra (38) i do sada se pokazao jednom od najboljih momčadi lige.

– Dolazi nam neugodan protivnik, ali kada se igra na našim Stanovima nikome ne priznajemo da je bolji od nas. Respektiramo Osijek i svjesni smo da ćemo za pobjedu morati odigrati na razini kao protiv Varaždina prije dva tjedna, ali spremni smo na to – kaže Josip Iveljić.

Branič Zadra u prošlom je kolu odigrao svih 90 minuta protiv Dinama u Zagrebu, što je bio njegov povratak na teren nakon preboljene mononukleoze.

– Iza mene je razdoblje koje nije bilo baš lagano, ali vratio sam se i to je najvažnije. Za vrijeme bolesti najviše su mi nedostajali treninzi i utakmice tako da sam sada sretan što sam ponovno u punom pogonu. Takve situacije te samo potaknu da radiš još jače i bolje.

Minimalni poraz od Dinama na Hitrec-Kacianu nije poremetio vrlo dobru atmosferu u zadarskoj svlačionici.

– Ostala je žal, jer smo odigrali stvarno dobru utakmicu, naročito u drugom poluvremenu, ali oni su zabili, mi iz svojih prilika nismo i završilo je porazom. No i tamo smo pokazali da se možemo suprotstaviti svakome i vjerujem da ćemo to potvrditi i protiv Osijeka, samo sa drugačijim ishodom.

U prvom dijelu sezone u Gradskom vrtu Osijek je slavio s 2:0.

– Bila je to jedna od naših lošijih predstava ove sezone, ali štošta se promijenilo od te utakmice. Uvjeren sam da će ovo danas biti druga priča.

Pretposljednja je domaća utakmica ove sezone, lijep i sunčan dan pa vjerujemo da će i zadarska publika pohoditi Stanove u lijepom broju.

– Imamo danas Osijek i sljedeće subote Solin i dat ćemo sve od sebe da na pravi način zaključimo ovu sezonu što se tiče utakmica na Stanovima te da se i na taj način zahvalimo ljudima koji nas prate tijekom cijele godine – za kraj će Iveljić.

Za sve one koji ne budu na Stanovima, kao i inače, tu je naš twitter live!