Jakov Pinčić: Moramo pokazati tko je gazda na našem terenu uz pomoć navijača

Utakmica 10. kola protiv Neretvanca prebačena je za nedjelju u 14 sati. Bit će to treća utakmica zaredom na domaćem terenu s kojom će biti završen tjedan nogometa na Stanovima. Naš vratar Jakov Pinčić prisjeća se posljednje utakmice protiv Opuzenaca i najavljuje nedjeljni dvoboj.
Prije dvije godine sjedio si na klupi protiv Neretvanca. Kako si doživio tu utakmicu s obzirom da je pala na desetu godišnjicu Hrvojeve pogibije? Pripadnici Tornada su navijanjem obilježili susret i tužnu obljetnicu.
– To je bila jedna od najboljih atmosfera koju sam doživio na Stanovima, svaka čast Tornadu na takvoj gesti i nadam se da će u što skorije vrijeme biti češće na našim utakmicama.
Zapisnik kaže da si tada imao jedinicu na leđima, iako si bio na klupi. Danas si ”jedinica” na terenu, ali na leđima nosiš broj 68. Hoćeš li nam otkriti zašto baš taj broj?
– Pa taj broj simbolizira moju povezanost s djedom Jakovom po kojem sam dobio ime i koji me 90% toga naučio. On je doživio toliko godina i njemu u čast ide taj broj na dresu.
Što očekuješ od nedjeljne utakmice protiv Neretvanca?
Bit će to jedna teška i čvrsta utakmica. Domaćini smo i moramo pokazati tko je gazda na našem terenu od prve minute i ostaviti puni plijen doma. Zato bih pozvao što više navijača da nam daju podršku na tom putu.
Klub se želi zahvaliti navijačima na podršci protiv Osijeka i časti besplatnim ulazom na utakmicu.