I peti Zadranin u hrvatskom dresu protiv Engleske!

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom večeras u 20 sati u Moskvi povijesna je utakmica. U polufinalu Svjetskog prvenstva Hrvatska će protiv Engleske tražiti put do velikog finala, gdje već čeka Francuska, koja je sinoć svladala Belgiju.

Kao što je već poznato, jer to je priča koju su proteklih tjedana prenijeli i svi najveći svjetski mediji, okosnicu momčadi Vatrenih čine igrači iz Zadra. Njih čak trojica, koji su svoj nogometni put započeli u NK Zadru, članovi su udarne jedanaestorke, a još jedan, najmlađi, je na klupi. Kada njima pridodamo i Ivana Santinija, koji je nastupio u kvalifikacijama za SP i bio na prvom izbornikovom popisu za Rusiju, imamo doista mnogo razloga za ponos.

I dok će Danijel Subašić, Luka Modrić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković večeras protiv Engleza igrati vjerojatno najveću u svojim karijerama, još jednog mladog Zadranina uskoro očekuje nastup protiv selekcije iz “kolijevke nogometa.”

Riječ je o 15-godišnjem vrataru Filipu Smolčiću, članu kadetske momčadi Nogometnog kluba Zadar, koji je dobio poziv za U-16 reprezentaciju Hrvatske. U sklopu ljetnog kampa, koji će se održati od 19. do 25. srpnja u Karlovcu, naši će reprezentativci odigrati dvije prijateljske utakmice i  to upravo protiv – Engleske. Prva je na rasporedu 22. srpnja u 19:30 sati, a druga dva dana kasnije u istom terminu.

Inače, Filip je u NK Zadar došao prije godinu dana iz Nogometnog kluba Pag, a prošle je sezone bio član momčadi pionira.

Filip Smolčić

 

UPISI U ŠKOLU NOGOMETA NK ZADAR MOGUĆI SU TIJEKOM CIJELE GODINE! Sve informacije mogu se dobiti na:

E-mail: nkzadar2016@gmail.com

Telefon: 023/312-792

Facebook NK Zadar