Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nogometašica: Hrvatska danas stiže u Zadar

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija danas stiže u Zadar, gdje će na stadionu Stanovi odigrati dva kvalifikacijska susreta za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2019. Prvi je na rasporedu u četvrtak, 5. travnja u 17:00 sati protiv Ukrajine, a drugi u ponedjeljak, 9. travnja u 17:00 protiv Mađarske

 

Božidar Miletić, izbornik Hrvatske, vjeruje da će njegove igračice, uz veliku podršku zadarske publike, izvući svoj maksimum i ostvariti dobre rezultate.

– Očekuju nas dvije teške utakmice protiv vrlo dobrih ekipa, a o tome koliko su nas ozbiljno shvatile dovoljno govori činjenica da su Ukrajinke došle u Zadar još prošlog četvrtka, odnosno tjedan dana prije utakmice. Mi nismo kompletni, nedostaju nam Ivana Rudelić, Kristina Nevrlka i Ana Jelenčić, ali siguran sam da će cure koje budu igrale dati sve od sebe i onda možemo računati na bodove – kaže Miletić.

Prvi put Zadar će ugostiti utakmice ovako visokog međunarodnog ranga, pod ingerencijom UEFA-e i FIFA-e, što predstavlja i organizacijski izazov za NK Zadar kao domaćina.

– Zaista sam presretan što će naš grad biti domaćin ovih utakmica i vjerujem da ćemo se iskazati i kao dobri domaćini i u smislu podrške našoj reprezentaciji. Osjećam da vlada velik interes za ovim utakmicama i nadam se da će nam zadarska publika biti dodatan vjetar u leđa da ostvarimo povoljan rezultat. I ovim putem pozivam sve ljubitelje nogometa da dođu na Stanove, a mi ćemo napraviti sve da predstavimo Hrvatsku u najboljem mogućem svjetlu – zaključio je izbornik.