FOTO Vrlo dobar nastup tića na Alpas cupu

Tići Nogometnog kluba Zadar nastupili su na jakom međunarodnom turniru Alpas cup u Velikoj Gorici. Naši dečki rođeni 2008. godine su, pod vodstvom trenera Igora Škorputa, odigrali vrlo dobar turnir, došavši do šesnaestina finala, gdje ih je nakon velike drame i preokreta u završnici pobijedila zagrebačka Lokomotiva, koja je potom otišla do finala.

Turnir je za Zadrane počeo velikom utakmicom protiv Crvene zvezde, koja je završila 1:1, nakon čega je uslijedio poraz od Osijeka 0:2. Potom su naši dečki nanizali šest utakmica bez primljenog gola, od kojih su pet pobijedili i to redom Goricu, Mladost Buzin, Rugvicu i HAŠK sve po 2:0, a Subiaco 3:0, dok su s Međimurjem odigrali 0:0. U posljednjem susretu u skupini poraženi su od Nationala iz Sofije s minimalnih 0:1, a upravo je ta momčad kasnije osvojila naslov pobjednika turnira.

U šesnaestini finala Zadar je protiv Lokomotive poveo 1:0, ali je u posljednjih nekoliko minuta primio dva zgoditka pa je zagrebačka momčad nastavila svoj put prema finalu. Tamo je s 3:1 poražena od Nationala, dok je u dvoboju za treće mjesto Osijek svladao Dinamo. Zadrani su tako sva tri poraza upisali od prve tri momčadi na turniru, Nationala, Lokomotive i Osijeka, a bili su tu još i Dinamo, Hajduk, Partizan, Crvena zvezda, Sporting Lisabon…, što dovoljno govori o jačini Alpas cupa.

Svakako, svi naši dečki zaslužuju čestitke za vrlo dobar nastup te fer i sportsko ponašanje, kako na terenu tako i van njega.

Sastav Zadra: Luka Miočić, Šime Tršić, Tomislav Pavić, Ivano Terkeš, Duje Vujaković, Ante Djak, Frane Mrkić, Stipan Brkić, Niko Čandić, Niko Predovan, Stipe Gusar, Lovre Uglešić. Trener: Igor Škorput.

 

Foto: Sportnews.hr