Dragan Župan: Pobjeda protiv Primorca jedino je što nas zanima

Sutra u 15 sati na Stanovima nogometaši Zadra otvaraju drugi dio sezone u 3. HNL jug. Protivnik momčadi Vjerana Simunića je Primorac iz Stobreča, koji nakon 15 odigranih kola zauzima treće mjesto na ljestvici sa 27 bodova, pet više od Zadra.

– Iza nas je 46 dana priprema kroz koje smo odradili gotovo sve ono što smo zacrtali. Osvježili smo momčad i mislim da smo pogodili s novim igračima i nogometno i karakterno.  Jedino mi je žao što zbog vremenskih neprilika nismo odigrali planiranih 9 ili 10 pripremnih utakmica, nego samo šest, ali to su problemi koji inače prate zimske pripreme. Svakako, u onim utakmicama koje smo odigrali, a bilo je tu i protivnika iz višeg ranga, pokazali smo da smo spremni sa svakim igrati na pobjedu – kazao je trener Zadra pa istaknuo.

– Potreban nam je pobjednički mentalitet, da u svih 15 utakmica idemo na pobjedu pa što Bog da. Na tome smo dosta radili i nadam se da će se to već sutra vidjeti na terenu. Svjesni smo određenog bodovnog zaostatka za vodećima, ali time se ne trebamo opterećivati, već gledati samo našu igru i utakmicu po utakmicu približavati se našem cilju. Brzi konji sve stižu i uz malo sreće, koju moramo sami isprovocirati našom hrabrošću, mislim da možemo ostvariti zacrtano.

U prvom kolu Primorac je u Stobreču svladao Zadar s 2:0, a i njegova pozicija na ljestvici ukazuje na to da sutrašnji susret neće biti lagan.

– Nema laganih utakmica. Vidjeli ste da ni Manchester Cityju, koji dominira u Europi, nije lako sa trećeligašem Wiganom. Svaki protivnik za nas je novi izazov, ali mora nam biti svejedno tko je na drugoj strani. U svaku utakmicu idemo s pobjedničkim stavom, boriti se za tri boda, pogotovo na Stanovima, gdje želim da protivnici ponovno dolaze s respektom i dozom straha kao što je to bilo nekada – podvukao je Simunić.

Svetko Ćustić, Vjeran Simunić i Dragan Župan

 

Dragan Župan, kapetan Zadra, poseban naglasak stavlja na sutrašnju utakmicu.

– Spremni smo. Mislim da smo doveli dobra pojačanja i da ćemo u ovoj polusezoni gledati drugačiji Zadar nego u prvom dijelu. Atmosfera u momčadi je dobra, radna, ratnička i svi jedva čekamo početak. Od sutra za nas kreće rat, bitka za Drugu ligu, koju svi mi i naši navijači toliko priželjkujemo. Idemo utakmicu po utakmicu, sada smo fokusirani samo na Stobreč i ne zanima nas ni drugo ni treće ni četvrto kolo. Sutra moramo pobijediti i to je u ovom trenutku jedino bitno.

Optimizam uoči nastavka sezone gaji i Svetko Ćustić, direktor kluba.

– Naše ambicije ostale su iste kao i na početku – plasman u Drugu HNL. Prvi dio sezone nije bio onakav kakvog smo očekivali i zato smo se u protekla dva mjeseca ekipirali, doveli neke nove igrače i mislim da smo složili dobru momčad. Zadovoljni smo odrađenim pripremama i pripremnim utakmicama i vjerujem da ova momčad može ostvariti rezultat kojeg svi očekujemo i koji odgovara imenu Nogometnog kluba Zadar. Uvijek sam optimist i nadam se da će Zadar u svibnju ove godine ponovno biti drugoligaš.