Dragan Župan: Kaštela su za nas finale Lige prvaka

Cijela sezona Nogometnog kluba Zadar, a možda i nešto više od toga, stat će u subotnjih 90 minuta na igralištu Vukovar u Kaštel Starom. Nakon dvije sezone u 3. HNL jug, Zadar je u prilici izboriti povratak u Drugu HNL, koji bi našem klubu jako puno značio. U slučaju pobjede protiv Vala u posljednjem kolu, momčad Dragana Blatnjaka će, bez obzira na rezultate ostalih utakmica, završiti sezonu na mjestu koje vodi u viši rang natjecanja.

– Dvije godine se borimo za ovo i sada napokon imamo sve u svojim rukama. Sami odlučujemo o vlastitoj sudbini i to je najvažnije. Znamo što nam donosi pobjeda u Kaštelama i idemo tamo dati sve do posljednjeg atoma snage za ta tri boda. Ne trebam posebno naglašavati koliko bi Druga liga značila i klubu i gradu i nama igračima. Spremni smo, sportski rečeno, poginuti za taj cilj – kaže Dragan Župan, kapetan Zadra.

Dug i težak put prošli su Zadrani ove sezone da bi se prošli tjedan uspeli na treće mjesto prvenstvene ljestvice, sa bodom više od četvrtog Splita, koji u posljednjem kolu dočekuje Zmaj iz Blata.

– Svašta smo prošli, od prva tri kola u kojima smo osvojili jedan bod, preko osmog mjesta na polusezoni pa do drugog dijela, gdje smo zaigrali mnogo bolje, ali smo stalno lovili zaostatak. Nije bilo lako, ali uvijek smo vjerovali da na kraju možemo ostvariti zacrtani cilj. Sada smo došli na korak do tog ostvarenja i napravit ćemo sve da se iz Kaštela vratimo kao drugoligaši.

Iako je Val, porazom u Imotskom u prošlom kolu, ispao iz 3. HNL jug, Zadrani su svjesni da ni ovaj put ne smiju podcijeniti protivnika. Tim više što je riječ o momčadi koja je u posljednjem kolu jesenskog dijela na Stanovima bila na pragu pobjede – završilo je 2:2 autogolom Kaštelana u 93. minuti.

– Ta činjenica da su oni ispali iz lige može biti dvosjekli mač za nas, ali dobro smo se pripremili i znamo što nas čeka na tom neugodnom terenu. Neće nam se dogoditi pristup “lako ćemo”. Ova utakmica je za nas finale Lige prvaka i tako ćemo se postaviti od prve minute.

Kakva je atmosfera u momčadi uoči tog finala?

– Odlična, pozitivna, optimistična i vrlo koncentrirana. Cijeli tjedan svi jedva čekamo početak utakmice, da napokon krenemo po ono što toliko žarko želimo. Idemo najjače do sada napraviti još taj jedan korak i vratiti Drugu HNL u naš grad za sve one kojima je Zadar u srcu – za kraj će Župan.

HNK VAL KAŠTELA – NK ZADAR

Subota, 19.05.2018., 17:30 sati

Kaštel Stari, igralište Vukovar

Prijenos susreta uživo pratite na našem twitteru!