Četiri pobjede mlađih uzrasta protiv Splita

Proteklog vikenda u pogonu su bile četiri kategorije Škole nogometa NK Zadar: mlađi pioniri, pioniri, kadeti i juniori. Sve četiri momčadi su u sklopu prvenstva Dalmacije za protivnika imale RNK Split i sve su ubilježile pobjede.

U prvom kolu juniorske lige jug naši su momci na Stanovima svladali Splićane rezultatom 3:1, a svi golovi pali su u prvih 25 minuta. Zadar je u vodstvo doveo Josip Kevrić u 8. minuti, da bi Jakov Katuša u 10. i 15. odveo svoje na velikih 3:0. U 25. minuti gosti su preko Ivana Beovića smanjili na 3:1 i taj se rezultat do kraja više nije mijenjao.

Sastav Zadra: Demo, Kevrić, Brajnović, Kulaš, Perinić (od 61′ I. Brkić), Zdrilić, Butić (od 82′ Stojanov), Katuša, J. Brkić (od 82′ J. Brkić), Bugarija (od 76′ Valčić), Kulaš. Trener: Josip Butić.

Prvu službenu utakmicu sezone odigrali su i naši mlađi pioniri, koji su svladali Split s 2:0. Prvi pogodak zabio je Ivan-Vinko Marić u 33. minuti, a drugi Šimun Butić u 50.

Sastav Zadra: Rak, Pavlović, Bilić, Džapo, M. Marić, Vicković, Butić, Perinić, Jureško, Mavra, Bugarija, Čačić, I-V. Marić, Delija, Buterin, Kajtazi. Trener: Alen Glavić.

Pioniri su u trećem ovosezonskom nastupu došli i do treće pobjede. Nakon slavlja protiv Dalmatinca u Crnom 4:1 i Neretve u Metkoviću 4:0, Zadrani su na Bagatu svladali Split s 2:0. Oba zgoditka postigao je Matija Surać i to u 40. i 47. minuti.

Sastav Zadra: Matulić, Pelaić, Brkić, Matešić, Gambiraža, Čorak, I. Kevrić, Grgić, Pavlović, Jelinić, Glavić, Surać, J. Kevrić, Barić, Patrk, Mamić, Galac, Župan. Trener: Darko Pantalon.

Istim rezultatom (2:0), do treće prvenstvene pobjede došli su i kadeti, koji su ranije u gostima svladali Dalmatinac također s 2:0 i Neretvu s 2:1. U prvom domaćem nastupu za pobjedu protiv Splita zabili su Stipe Silov u 64. minuti i Richard Djeveljekaj u 80.

Sastav Zadra: Matasović, Rudić, Delija, Galešić, Jurica, Pantalon, Marinović, Labus, Strenja, Bačić, Režan, Smolčić, Šarić, Djeveljekaj, Pavičić, Šimunić, Silov, Stokić. Trener: Dejan Butić.