Begonja s dva gola donio pobjedu

Zadar je golovima Luke Begonje s 2:1 pobijedio Neretvanac. Utakmicu su obilježili brojni kartoni, od čega je bilo 3 crvena i čak 12 žutih kartona.

Uvodni dio utakmice Zadar je težio posjedu dok je Neretvanac lakše dolazio do prilika iz protunapada. Posebno je opasan bilo Brekalo s desnog krila. Opasan je bio i njihov glavni napadač Nikola Marić. Kako gosti nisu zabili, kreće Zadar. Begonja i Zdrilić lijepo kombiniraju na lijevog strani, Begonja ulazi u kazneni prostor i preciznim udarcem po podu pogađa za 1:0. Odmah slijedeći napad i Zrilić dolazi u priliku koju brani gostujući vratar Sušac. Poslije 10-ak minuta igre, opet prijeti Brekalo čiju priliku Jerbić i vratar Pinčić blokiraju. Do kraja poluvremena Župan je iz daljine pucao preko gola, a gostima je Pinčić obranio udarac Nikole Marića.

Zadar radi dvostruku izmjenu na početku drugog poluvremena. Ušli su Edi Kulaš i Roko Nakić, a izašli Kevrić i Zdrilić. To donosi bolju igru Zadra i drugi pogodak Begonje za 2:0. Akcija je započela na desoj strani. Prije Begonje, loptu je u brzim dodavanjima izmijenilo čak sedam Zadrovih igrača prije nego što ju je primirio Bugarija i dodao za strijelca Begonju koji iz blizine pogađa mrežu. Prava tika-taka! Iza toga u prilici se još našao Jurić i promašio. U 58. minuti spetljala se obrana Zadra, Pinčić je istrčao s gola i u želji izbijanja lopte, napravio oštar prekršaj nad Brekalom. Sudac Jurić mu je pokazato izravni crveni karton. Umjesto Župana ulazi 17-godišnji rezervni vratar Giovanni Jerolimov. Gosti su aktivniji i dolaze do prilika. U završnom udaru u 71. minuti pucali su nekoliko puta, no obrana Zadra je svaki udarac blokirala. Čini se da je baš tu Zadar iščupao pobjedu. Poslije više nisu toliko napadali i Zadar je pomalo počeo preuzimati posjed. Kod gostiju je njihov predstavnik s klupe iz igre izvadio nervoznog Nikolu Marića koji je bio na rubu drugog žutog kartona. U 83. minuti Simeunović pokušava iznuditi kazneni udarac. Prvo dobiva žuti karton za simuliranje, a onda i isključujući drugi zbog agresivnog protestiranja. Primirila se utakmica do 90.minute kad Muić radi bezazleni start. Po sudačkom kriteriju to je žuti karton, Muiću isključujući drugi. Pokazana je sudačka nadoknada od čak 6 minuta. Neretvanac je ponovno jače pritisnuo. Uspijelo im je doći do počasnog gola njihovog kapetana Deaka u 5. minuti nadoknade. Brzo nakon izvođenja lopte s centra, sudac je označio kraj.

Današnja utakmica ispala je triler s obzirom na toliki broj kartona. Zadar je zasluženo, ali sretno i spretno izvukao pobjedu. Slijedi gostovanje kod Zagore u Unešiću.

 

NK ZADAR – NK NERETVANAC 2:1

ZADAR – Stanovi. Gledatelja: 300. Sudac: Ante Jurić. Pomoćnici: Tomislav Lujan Kujundžić i Kristijan Kuduz. Četvrti sudac: Mario Soldić. Strijelac: 1:0 Begonja (19′), 2:0 Begonja (52′), 2:1 Deak (90′+5′). Žuti kartoni: Iveljić, Muić, Begonja (Zadar), Sušac, Čolak, Grbešić, S. Marić, N. Marić, Marušić, Simeunović (Neretvanac). Crveni kartoni: Pinčić, Muić (Zadar), Simeunović (Neretvanac)
NK ZADAR:
Pinčić, Kevrić (od 46. E. Kulaš), Jerbić, Iveljić, Bugarija, Muić, Begonja, Anić, Župan (od 58. Jerolimov), Jurić, Zdrilić (od 46. Nakić,)
NK NERETVANAC:
Sušac, Mihaljević, Čolak, Grbešić, Deak, Medak, S. Marić, Brekalo (od 60. Simeunović), N. Marić (od 71. Marušić), Bubalo, Džidić (od 53. Babić)