Bayernov pomladak drugu godinu zaredom na Stanovima

Drugo ljeto zaredom Nogometni klub Zadar ugostio je omladinsku selekciju bavarskog velikana Bayern Münchena. Prošle godine naši su gosti iz Zadra otišli puni lijepih dojmova pa su se odlučili vratiti i već najavili novi susret sljedeće godine.

Tridesetak dječaka na Stanovima je treniralo pod vodstvom trojice trenera, predvođenih Klausom Augenthalerom, legendarnim njemačkim nogometašem, koji je za Bayern odigrao preko 400 utakmica, a s reprezentacijom je osvojio naslov svjetskog prvaka 1990. I on je, naravno, pratio zbivanja u Rusiji, gdje se Njemačka nije baš dobro provela, ali je zato Hrvatska bila fantastična i došla do povijesnog finala.

– Bili ste zaista sjajni, zaslužili ste možda i više od srebra, ali i ono je ogroman uspjeh za tako malu zemlju. Čuo sam da je Luka Modrić iz Zadra, je li on igrao u vašem klubu? – upitao je Augenthaler.

Kada smo ga ukratko upoznali s Lukinim nogometnim počecima, ali i činjenicom da su čak četiri hrvatska reprezentativca sa SP-a, od čega trojica iz udarne jedanaestorke, ponikla u NK Zadru, ostao je ugodno iznenađen.

– To je doista impresivan podatak, svaka čast. Znam da je ovo podneblje vrlo talentirano i da ste oduvijek imali sjajne sportaše – kazao je legendarni Nijemac.

Klaus Augenthaler

I ostali članovi Bayernovog stožera oduševljeni su Zadrom.

– Bili smo u Dubrovniku i u Zadru i baš nam je lijepo u Hrvatskoj. Hvala vam na lijepom prijemu, imali smo vrlo dobre uvjete za rad, odradili trening prema planu, okupali se i što je najvažnije, djeca i roditelji su prezadovoljni. Sigurno ćemo se vratiti – poručili su Bavarci.

Kako je izgledao trening Bayerna na Stanovima pogledajte u fotogaleriji našeg Antonija Pejića.

Bayern München na Stanovima