ZLATNA LOPTA SA STANOVA Luka Modrić ušao u legendu

Luka Modrić dobitnik je Zlatne lopte, nagrade za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva u Rusiji! Kapetan Vatrenih prvi je hrvatski nogometaš u povijesti s tim fantastičnim priznanjem, čime je još jednom potvrdio o kakvoj se igračkoj veličini radi.

Luka je bio pravi vođa naše reprezentacije na sjajnom putu kroz Rusiju. Postigao je dva zgoditka (+ dva jedanaesterca) i triput bio proglašen najboljim igračem, a njegov doprinos hrvatskoj igri u oba smjera bio je jednostavno nemjerljiv. Iza njega u poretku za ovu prestižnu nagradu ostali su Belgijac Eden Hazard te Francuz Antoine Griezmann.

Modrić je ponikao u Školi nogometa NK Zadar, gdje je počeo trenirati 1993. godine i zadržao se sve do 2000. Nije bilo lako odrastati u tim teškim ratnim vremenima, ali Lukin karakter i upornost bili su tako snažni da je premostio sve prepreke. I uz kvalitetan rad u našoj nogometnoj školi stekao je bazu, koju je kasnije nadograđivao do najviše svjetske razine. A ono što mu posebno služi na čast je što ni sada, kada je na vrhu, nije zaboravio odakle je krenuo – iz Nogometnog kluba Zadar.

Luka, iskrene čestitke! Tvoj matični klub je neizmjerno ponosan na tebe i ovaj povijesni uspjeh!

Foto: HNS