Vjeran Simunić: Ovu pobjedu posvećujem mom najboljem prijatelju Bošku Božinoviću

Vjeran Simunić, trener Zadra, utakmicu protiv Croatije doživio je vrlo emotivno, jer je ona bila prva nakon smrti njegova najboljeg prijatelja Boška Božinovića.

– Kada sam preuzeo ovaj projekt u Zadru, više od svega na svijetu htio sam nadoknaditi bodovni zaostatak za Croatijom i Splitom i doći na prvo mjesto i cijeli sam se dao u to. Nakon poraza u Splitu dogodila mi se velika životna tragedija, izgubio sam dio mene, najboljeg prijatelja, trenera Boška Božinovića, koji i danas živi u meni. I ako netko kaže da Simunić dobro priprema momčad, te zasluge pripadaju prvenstveno njemu. Bio je sa mnom u više od 25 klubova, a kada i fizički nije bio uz mene, svaki dan smo se čuli telefonski.

– Neki dan smo razgovarali, znajući da je to možda jedan od naših posljednjih razgovora. Rekao mi je da možemo pobijediti i Split i Croatiju. Umro je u saznanju da nas je Split pobijedio. Nakon toga vodio sam sve treninge misleći na njega i zato ovu pobjedu posvećujem njemu. U utorak je pred nama nova bitka, okrećemo se pripremama za Biograd – kazao je Simunić.

Mislav Karoglan, trener Croatije, čestitao je Zadranima na zasluženoj pobjedi.

– Česitam mom bivšem treneru i igračima Zadra na odličnoj utakmici i zasluženoj pobjedi. Po ovome što je prikazao, moram reći da je Zadar u ovom trenutku za koplje bolja momčad od svih ostalih u ligi. Fizički su fenomenalni i igraju fanatičan i agresivan nogomet, koji će im, uz malo sreće, sigurno donijeti dobar rezultat.

– Što se moje momčadi tiče, ne želim tražiti alibije, ali bili smo energetski prazni nakon puta u Blato i imali smo velikih problema u pripremama, gdje tri tjedna nismo mogli na teren zbog lošeg vremena. No, bilo je tu i taktičkih grešaka i ovo je bila najgora utakmica otkada sam ja trener. Daleko smo od stanja kako smo izgledali u prvom dijelu sezone i moramo raditi da se vratimo na tu stazu – kazao je Karoglan.