Valerije Jurić: Želja mi je napredovati zajedno sa Zadrom

Valerije Jurić prvo je novo lice u momčadi Zadra za proljetni dio sezone. 22-godišnji vezni igrač iz Prugova pokraj Splita prvi je dio sezone odradio u Imotskom te je dobrim igrama ostavio dojam na zadarski stručni stožer.

– Nedugo nakon posljednjeg kola kontaktirali su me ljudi iz kluba, razgovarao sam s direktorom Ćustićem i trenerom Simunićem i brzo smo se dogovorili. Zadovoljan sam, jer dolazim u veliki klub sa dugom prvoligaškom tradicijom, kojemu sigurno nije mjesto u trećem rangu. Situacija je trenutačno takva kakva je, ali zna se koji je naš cilj i vjerujem da će se Zadar već ove godine vratiti u Drugu HNL – kaže Jurić.

Za ostvarenje cilja trebat će se itekako potruditi, jer je Zadar trenutačno na 8. mjestu 3. HNL jug.

– Svjesni smo da ulazimo u drugi dio sezone s određenim bodovnim zaostatkom, ali ako budemo pravi siguran sam da ćemo to nadoknaditi. Bitno je samo da, kako je trener rekao, idemo iz utakmice u utakmicu i nastojimo svaki tjedan napraviti korak naprijed na ljestvici. Imamo dobru momčad i ako budemo svi kao jedan, siguran sam da ćemo ostvariti ono što želimo.

Iza momčadi Vjerana Simunića su tri tjedna priprema i tri pripremne utakmice uz isto toliko pobjeda.

– Mislim da možemo biti zadovoljni dosadašnjim dijelom priprema. Radili smo jako dobro, a pred nama je još dvadesetak dana treninga i uigravanja kako bismo nastavak prvenstva dočekali maksimalno spremni. Najvažnije je da nas zaobiđu ozljede i sve će biti dobro.

Jurić je nogomet počeo trenirati sa šest godina u splitskom klubu Dalmatinac, odakle je godinu dana kasnije prešao u Hajduk.

– Tamo sam proveo pet godina pa sam dvije sezone igrao za Split, a juniorski staž odradio sam u Solinu. U seniorima sam igrao za Uskok, Kamen, Imotski i sada Zadar. Ovo je sigurno iskorak u mojoj karijeri, jer je klub ambiciozniji i na višem nivou. Želja mi je ovdje napredovati zajedno s klubom i dat ću sve od sebe da svojim igrama opravdam ukazano povjerenje.