Tarik Handžić: U Zadar me privukla želja za napretkom

Tarik Handžić, 21-godišnji napadač iz Donjeg Vakufa, novi je član Nogometnog kluba Zadar. Tarik je na Stanove stigao iz Jajca, gdje je u prvom dijelu sezone igrao za NK Metalleghe, a prije toga bio je član FK Sarajeva.

– U Zadar me privukla želja za napretkom. Vidio sam da je to dobar klub, koji ove sezone želi ući u Drugu ligu i to me dodatno motiviralo. Došao sam tu da zajedno ostvarimo taj cilj – kaže Handžić, koji je prvi neslužbeni nastup u dresu Zadra imao u prijateljskom dvoboju protiv Šibenika.

– Za sada je sve dobro, naporno i kvalitetno treniramo i jedva čekamo nastavak natjecanja. Momčad je dobra, mislim da smo se i mi koji smo došli vrlo dobro uklopili i zajedno napredujemo iz dana u dan. Vjerujem da će nam se ovaj dobar rad vratiti kada krenu službene utakmice.

Tarik je nogomet počeo trenirati sa 7 godina u Radniku iz Donjeg Vakufa, nakon čega je prešao u redove Sarajeva, gdje je prošao sve omladinske kategorije i bio prvi strijelac juniorske lige BiH.

– U seniorima sam do sada uglavnom bio na posudbi i skupljao iskustvo. Moja prirodna pozicija je polušpica, ali igrao sam i klasičnu špicu i lijevo i desno krilo tako da mi to ne predstavlja problem. Dat ću sve od sebe da se u Zadru izborim za priliku i pomognem momčadi na putu do Druge lige.

Podosta igrača iz Bosne i Hercegovine u Zadru je ostavilo zapažen trag, prije svih Želimir Terkeš i Fahrudin Šehić pa Almir Turković i Dragan Blatnjak, zatim Anel Karabeg, Edin Šaranović…

– Upoznat sam s tom činjenicom i volio bih se svojim igrama približiti takvim imenima. Imam 21 godinu i na meni je samo da treniram najbolje što mogu i nastojim na terenu pokazati ono što znam.

Tarik će u Zadru nositi dres s brojem 9, kao i njegov nogometni uzor.

– Edin Džeko! Ipak je on najbolji bosanski napadač – s osmijehom zaključuje novi napadač Zadra.