Simunić: Zadar zaslužuje prvoligaša

Vjeran Simunić, novi trener prve momčadi Nogometnog kluba Zadar, predstavljen je javnosti na konferenciji za novinare održanoj danas na Stanovima.

– Prije svega, želim se zahvaliti našem bivšem treneru Leu Burčulu na svemu što je napravio za nas. Vjeran Simunić je dobro poznato lice u našem nogometu, a bio je i u Zadru već u dva navrata te ostavio trag u našem gradu i klubu. Znam njegove kvalitete i vjerujem da zajedno možemo ostvariti zacrtani cilj, a to je plasman u Drugu HNL – kazao je u uvodu Svetko Ćustić, direktor NK Zadra.

Simuniću je ovo treći put na zadarskoj klupi, nakon što je momčad sa Stanova vodio u sezoni 2002./03. i 2005. godine.

– Stanove sam napustio prije 12 godina, ali imam osjećaj kao da je bilo jučer. Sada sam ponovno tu, s mnogo više iskustva kojega sam skupio radeći u Hrvatkoj i inozemstvu. Stalno sam u pogonu nisam “zahrđao” i mislim da u Zadru možemo napraviti dobar posao – kazao je novi trener.

Put do zacrtanog cilja neće biti lagan, svjestan je toga i Simunić.

– Zadru nije mjesto ni u Trećoj ni u Drugoj nego u Prvoj HNL, a da bi se do toga došlo potrebno je napredovati svakoga dana. To će biti i moja poruka igračima. Sada smo tu gdje jesmo, ali ključno je da iz treninga u trening, iz kola u kolo idemo naprijed i nastojimo doći što dalje možemo.

Simunić ima recept kako to ostvariti.

– Ranije, kada sam radio u Zadru, na Stanovima nikome nije bilo lako osvojiti bodove. Padali su tu i Dinamo i Hajduk i Rijeka, a sve to smo dobivali na račun pozitivne zadarske drskosti. To je ono što moramo ugraditi u ove igrače. Jako mi je drago da su svi momci iz Zadra, jer oni osjećaju pripadnost ovom dresu i publici. Svakako, trebat će nam i pomoć s tribina, jer i to je nekad bio zadarski forte.

U subotu na Stanove dolazi dubrovački GOŠK.

– Do te utakmice ću snimiti situaciju, popričati s igračima i napraviti sve da ih pripremim. U preostala tri kola želimo osvojiti što više bodova, a moramo odraditi dobre pripreme i na proljeće svima biti pakleni – zaključio je Simunić.