Makarska Cup 2018.: Tićima Zadra brončano odličje

Na turniru Makarska Cup 2018. održanom prošli vikend nastupile su tri selekcije Škole nogometa NK Zadar. Najuspješniji su bili dječaci do 10 godina koji su, pod vodstvom trenera Igora Škorputa, osvojili treće mjesto.

Naši momci su skupinu u kojoj su bili FK Novi Grad Sarajevo, Urania Baška Voda i Jadran Ploče završili na prvom mjestu sa 7 bodova i gol razlikom 17:2, da bi potom u osmini finala svladali Rudar Labin s 8:0, a u četvrtfinalu FK Sarajevo s 1:0. U polufinalu je s 2:1 bolja bila Opatija, koja je kasnije i osvojila turnir, a u borbi za brončano odličje Zadrani su slavili protiv češkog Banika iz Ostrave s 2:0.

NK Zadar U-10: Luka Miočić, Šime Tršić, Tomislav Pavić, Frane Mrkić, Luka Dokoza, Ivano Terkeš, Ante Djak, Renato Segarić, Niko Čandić, Marko Brkljača, Lovre Uglešić, Niko Predovan, Marko Zubčić, Filip Šarić.

Selekicija NK Zadra do 12 godina, pod vodstvom trenera Marija Grgurovića, došla je do četvrtfinala, gdje je poražena od Osijeka rezultatom 3:0. Zadar je u skupini sa Zrinjskim, splitskim Talentom i Neretvom dobio sve tri utakmice, uz gol razliku 8:1, da bi u osmini finala s 2:0 svladao Rudar Kakanj. Ipak, na putu do same završnice mladi Osječani pokazali su se previsokom preprekom.

NK Zadar U-12: Luka Meić, Adriano Čačić, Josip Perinić, Marko Vicković, Mauro Marić, Ante Delija, Roko Mavra, Šimun Butić, Gabriel Jureško, Ivan-Vinko Marić, David Buterin, Renato Pavlović, Vice Miletić, Dino Bugarija, Mihael Bugarija, Antonio Kustić.

Selekcija do 14 godina, pod vodstvom trenera Alena Glavića, natjecanje je završila na trećem mjestu u skupini sa četiri osvojena boda, jednim manje od drugoplasirane albanske Škendije, odnosno tri manje od domaćina, makarskog Zmaja.

NK Zadar U-14: Max Matulić, Stipe Pelaić, Jure Brkić, Roko Gambiraža, Marcelo Patrk, Hrvoje Galac, Bruno Grgić, Šime Župan, Tino Pavlović, Toni Jelinić, Matija Surać, Dominik Matešić, Daniel Glavić, Josip Kevrić, Stipe Čorak, Leo Petričević.

Svi naši momci, koji su nastupili u Makarskoj, zaslužuju čestitke za igru i zalaganje koje su prikazali te fer i sportsko ponašanje kako na terenu tako i van njega. Čestitke i domaćinima na dobroj organizaciji i vidimo se ponovno sljedeće godine!