Kiša prekinula susret Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Prva utakmica hrvatske ženske nogometne reprezentacije u Zadru, nažalost, nije trajala 90 minuta. Nakon 45 minuta igre protiv Bosne i Hercegovine, pri rezultatu 0:0, sutkinja Vesna Budimir, u dogovoru s izbornicima i kapetanicama, odlučila je prekinuti susret zbog obilne kiše koja je natopila travnjak stadiona Stanovi.

Kiša je počela padati oko 11 sati, a kako se bližio početak susreta rastao je i njen intenzitet. Stoga su već u prvom poluvremenu uvjeti za igru bili otežani pa igračice nisu mogle pokazati sve što znaju. U takvim uvjetima nije bilo lako ni stvoriti izglednije gol prilike, a najveću su imale gošće, kada su iz slobodnog udarca pogodile vratnicu.

– Čestitam reprezentaciji Bosne i Hercegovine, koja je dobro otvorila utakmicu i bila agresivnija od nas. Po ovako teškom terenu nije bilo lako igrati i nismo mogli sprovesti u djelo sve ono što smo radili na treninzima. Odluka da se susret prekine bila je zajednička i logična, jer više nije bilo uvjeta za normalan nogomet, a i moramo voditi računa o zdravlju igračica – kazao je Božidar Miletić.

Izbornik Hrvatske uvjeren je da će u travnju, kada njegova ekipa ponovno dolazi u Zadar, gdje će odigrati dva kvalifikacijska susreta za Svjetsko prvenstvo protiv Mađarske (05.04.) i Ukrajine (09.04.), vremenske prilike biti kudikamo bolje.

– Inače je u Zadru jako malo ovako kišnih razdoblja, a izgleda da smo mi ovaj put uletili baš u jedno takvo. Šteta, ali siguran sam da će za mjesec dana sve biti mnogo bolje. I uoči ove utakmice osjetio sam da postoji velik interes zadarske publike za ženskom nogometnom reprezentacijom i vjerujem da ćemo u travnju, uz podršku punih Stanova, uspjeti ostvariti ono što želimo, a to su dvije pobjede.

HRVATSKA – BOSNA I HERCEGOVINA 0:0 (prekid u 45.)

ZADAR – Igralište Stanovi. Sutkinja: Vesna Budimir. Pomoćnici: Damir Kraljević i Branimir Nimac. Četvrta sutkinja: Jelena Pejković.

HRVATSKA:  Bačić, Balog, Nevrkla, Dujmenović, Bošnjak, Rudelić, Landeka, Šundov, Lončar, Žigić, Lubina. Izbornik: Božidar Miletić.

BOSNA I HERCEGOVINA: Hasanbegović, Šakotić, Am. Spahić, Aleksić, Spasojević, Hadžić, Nikolić, Al. Spahić, Kuliš, Vujadin, Medić. Izbornica: Samira Hurem.