Dobrodošli na službene web stranice NK Zadra!

Poštovani navijači Zadra i prijatelji nogometa,

Dobrodošli na službene web stranice Nogometnog kluba Zadar. Dopustit ćete mi u ovom uvodniku malo slobode u izričaju, s obzirom da je iza nas jedna vrlo intenzivna godina u kojoj se dogodilo toliko toga da je teško sve sažeti u kraćim crtama.

Prije svega, dužan sam vam ispriku što je službeni klupski portal svjetlo dana ugledao tek sada, a ne početkom prošle godine kako smo prvotno zamislili, planirali i najavili. Razlog je naprosto taj što smo u međuvremenu imali toliko posla i novih projekata da se nešto jednostavno moralo staviti po strani. Ipak, najvažnije je da je napokon tu – online.

O važnosti postojanja internet stranica, kao službenog klupskog glasila u današnje vrijeme, suvišno je trošiti riječi. Nažalost, prošla vremena bila su takva da je taj segment, kao i mnogi drugi, bio u potpunosti zanemaren pa ćemo se stoga sada maksimalno potruditi da vam na ovom mjestu ponudimo što više zanimljivog i aktualnog sadržaja.

Za početak, želim u ime Nogometnog kluba Zadar zahvaliti svim ljudima koji su nam u proteklih godinu dana na bilo koji način pomogli i podržali našu novu priču. Od sponzora i partnera, preko naših dragih bivših igrača, koji su danas u drugim klubovima do navijača, članova i prijatelja Kluba.  U situaciji u kakvoj se Klub našao, svaki pa makar i simboličan znak pažnje, za nas ima posebnu vrijednost i zato svima od srca hvala!

Godina 2017. doslovno nam je proletjela. Od pokretanja društvenih mreža tamo krajem 2016., preko prvog projekta članstva u povijesti Kluba pa dolaska hrvatske reprezentacije na Stanove nakon 20 godina, zatim prve pretplatničke kampanje NK Zadra i još mnoštva drugih akcija, naravno, uz onaj standardni dio posla, koji je svakodnevica jednog sportskog kluba.

Mnogo je posla odrađeno široj javnosti vidljivog, ali i onog “nevidljivog”, koji je najmanje jednako bitan, ako ne i bitniji. A ono što je sigurno je da nas u 2018. godini očekuje još mnogo, mnogo više posla kako bi NK Zadar došao tamo gdje smatramo da zaslužuje biti. I pritom ne mislim samo na rezultatski segment, kojega javnost najviše percipira, nego i na način funkcioniranja i rada unutar kluba te na njegov status u društvu, koji je bio doveden na margine.

A sve to nije i neće biti lako. Bit će potrebno mnogo truda i rada, mnogo pozitivne energije i podrške, mnogo pomoći svih onih koji su u mogućnosti pomoći, a u konačnici i dosta sreće, vremena i strpljenja. Jer u životu pa tako i u sportu ništa se ne može postići “preko noći”, naročito ne onda kada se, paralelno sa aktualnim poslom i planiranjem budućnosti, morate baviti i saniranjem prošlosti.

No, da ne postoji optimizam i vjera u uspjeh, sigurno ne bismo ni bili tu i nastojali iz dana u dan biti što bolji, nuditi vam nove sadržaje te dokazati da NK Zadar ima perspektivu da postane Klub na koji ćemo svi zajedno biti ponosni. Nadam se da će i ove web stranice biti jedan mali koračić na tom putu i da će one na kvalitetan način nadopuniti našu internetsku priču koja je krenula s Facebookom, Instagramom i Twitterom pa nedavno i Youtube kanalom.

Još jednom, hvala vam na podršci i vidimo se na Stanovima!

 

S poštovanjem,

Roman Morović

Voditelj odnosa s javnošću Nogometnog kluba Zadar