Četvrtak, 17:00 Hrvatska – Ukrajina na Stanovima

Četvrtak, 5. travnja 2018., datum je koji će ostati zapisan u povijesti zadarskog nogometa po tome što će hrvatska ženska nogometna reprezentacija odigrati prvu službenu utakmicu u našem gradu, koji će ujedno prvi put ugostiti i kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo.

Sutra od 17:00 sati na stadionu Stanovi izabranice Božidara Miletića igraju protiv Ukrajine te se nadaju velikoj podršci zadarske publike, koja će im biti itekako potrebna da bi savladale vrlo dobrog protivnika. Ulaz na stadion bit će otvoren od 16 sati, a ulaznice po cijeni od 30 kuna prodavat će se na blagajni stadiona.

– Vjerujem da su ove djevojke spremne za veliki rezultat, a to je pobjeda koju svi želimo i koja bi hrvatskom ženskom nogometu donijela veliki zamah za budućnost. Imamo određenih problema, jer ni ovaj put nismo kompletni, što je prvi preduvijet za nešto veliko, ali imamo i veliku želju i motiv kojim ćemo nastojati nadoknaditi neke nedostatke. Treba biti realan i reći da je Ukrajina favorit, ali dat ćemo sve od sebe kako bismo je iznenadili, kao što smo uspjeli na gostovanju, gdje smo odigrali 1:1 – kazao je hrvatski izbornik.

Upravo zato Hrvatska će trebati dodatan vjetar u leđa sa tribina Stanova.

– Mogu slikovito reći da će nam za pobjedu trebati 120 posto. Mi ćemo izvući 100 posto, a tih dodatnih 20 očekujem od publike. Vjerujem da će Zadrani znati prepoznati ovu priču i da će cure imati potporu koju zaslužuju. U ženskom nogometu rijetko igramo pred punim stadionom, a uvjeren sam da je jednako zanimljiv kao i muški. I ovim putem pozivam sve Zadrane da dođu na Stanove pogledati ove utakmice pa će vidjeti o čemu govorim – zaključio je Miletić.

Nakon sutrašnjeg dvoboja s Ukrajinom, Hrvatska će na teren Stanova ponovno istrčati u ponedjeljak, 9. travnja, također u 17 sati, kada je na rasporedu susret protiv Mađarske. I Doris Bačić, čuvarica hrvatske mreže, ističe važnost podrške publike.

– Nadam se da će nas ovaj put zaobići kiša i da će doći što više ljudi. Treba nam njihova podrška, a mi im možemo obećati da ćemo dati sve od sebe za našu Hrvatsku – rekla je Bačić.

Svetko Ćustić, direktor Nogometnog kluba Zadar, istaknuo je kako je domaćinstvo ovih utakmica i veliki organizacijski izazov za klub, koji je uložio maksimalne napore da sve bude na najvišoj mogućoj razini.

– Sretni smo što imamo priliku ugostiti hrvatsku reprezentaciju. Mislim da je ovo velika stvar za naš klub i grad Zadar, jer riječ je o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo pa će slika sa Stanova sigurno obići svijet. Tu su i delegati i službene osobe iz UEFA-e i FIFA-e i zaista se trudimo da sve prođe u najboljem redu. Za sada su svi vrlo zadovoljni prijemom i vjerujem da će tako i ostati. Nadam se dobrom odazivu zadarske publike, a našim curama želim što bolji rezultat da nas sve zajedno razvesele i da im Zadar ostane u lijepom sjećanju – kazao je Ćustić.